Ingrediënten beslag:
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
5 dl volle melk
250 gr. zelfrijzende bloem
een scheut zonnebloemolie
Om te bakken:
roomboter
1. Klop de eieren samen met de vanillesuiker in een kom tot een luchtig mengsel.
2. Voeg de melk toe en mix goed door.
3. Voeg nu de zelfrijzende bloem toe en mix tot een glad beslag zonder klontjes.
4. Voeg de zonnebloemolie toe en roer even goed door.
5. Dek het beslag af met vershoudfolie en laat een dik half uur rusten.
6. Verhit een beetje roomboter in een pan op middelhoog vuur.
7. Schep een soeplepel beslag in de pan en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.
8. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin en gaar.
9. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
10. Stapel de pannenkoeken op elkaar en serveer direct met stroop, poedersuiker, jam of ander beleg naar keuze. Eet smakelijk!
Tip:
https://www.dahomy.be/product/13468432/ibili-pannenkoekenpan-28-cm
https://www.dahomy.be/product/13479743/pannenkoekenpan-26-cm-hoogte-rand-1-9-cm-geschikt-voor-inductie
https://www.dahomy.be/product/13453235/olivenholz-erleben-omelet-pannenkoekendraaier
https://www.dahomy.be/product/13752337/karl-weis-keukenkommenset-5-delig
https://www.dahomy.be/product/13721767/karl-weis-klopper-garde-30-cm-met-balletjes-rvs
Reactie plaatsen
Reacties